3 Φεβρουαρίου 2021 Τύποι τροχόσπιτων.

Τύποι τροχόσπιτων.

Το Caravanning είναι η τέλεια μορφή τουρισμού για όσους εκτιμούν την ανεξαρτησία και τους αρέσει να περιπλανιούνται με τους δικούς τους τρόπους. 

Το δικό σας αυτοκίνητο και ένα μεταχειρισμένο τροχόσπιτο είναι ο βασικός εξοπλισμός για κάθε ταξιδιώτη. Έτσι το κάμπινγκ είναι η καλύτερη μορφή ανάπαυσης. Caravanning σημαίνει ελευθερία και ανεξαρτησία, αλλά και οικονομία. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για ξενοδοχείο. Το μόνο που χρειάζεται είναι να βρείτε ένα μέρος που έχει σχεδιαστεί για τέτοιου είδους ταξίδια.

Καλύτερα μεταχειρισμένα τροχόσπιτα.

Απλώς επισκεφτείτε το πρώτο τυχαίο κάμπινγκ για να δείτε τι είναι το πιο σημαντικό σε αυτήν τη μορφή τουρισμού. 

Διασκέδαση και εξαιρετική χαλάρωση εξασφαλίζεται μόνο αν επιλέξετε ένα καλό μεταχειρισμένο τροχόσπιτο. Μπορείτε να ακούσετε πυρετώδεις συζητήσεις στα κάμπινγκ σχετικά με το ποια τροχόσπιτα είναι τα καλύτερα.

Μεταξύ των εταιρειών που ασχολούνται με την παραγωγή τροχόσπιτων, οι καλύτερες είναι οι Adria, Hymer, Hobby, Knaus και Cristall.

Σήμερα στην αγορά τροχόσπιτων είναι κυρίως γερμανικές και αγγλικές εταιρείες. Υπάρχουν μόνο λίγοι παραγωγοί στην Πολωνία, η πλειονότητα των εταιρειών εισάγει νέα και μεταχειρισμένα τροχόσπιτα από άλλες χώρες. 

Πώς μοιάζουν τα τροχόσπιτα;

Τα τροχόσπιτα δεν είναι μηχανοκίνητα οχήματα προσαρμοσμένα στη ζωή, τα οποία συνδέονται με το αυτοκίνητο με ειδικό γάντζο. Όταν είναι στο δρόμο ρυμουλκούνται, αλλά ενώ βρίσκονται στο χώρο στάθμευσης, μπορούν να αποσπαστούν από το αυτοκίνητο. Αυτό έχει μερικά πλεονεκτήματα. 

Όταν μένετε στο κάμπινγκ λίγο περισσότερο, μπορείτε ελεύθερα να χρησιμοποιήσετε το αυτοκίνητό σας χωρίς την ανάγκη να τραβήξετε το τροχόσπιτο σας όπου κι αν πάτε. Το μειονέκτημα της ύπαρξης μεταχειρισμένου τροχόσπιτου είναι ότι χρειάζεστε κατάλληλα δυνατό αυτοκίνητο που θα μπορεί να τραβήξει αυτό και δεν μπορείτε να μείνετε στο τροχόσπιτο ενώ οδηγείτε. 

Τα τροχόσπιτα ενδέχεται να διαφέρουν τόσο στο μέγεθος όσο και στο πρότυπο. Μια ιδιαίτερα σημαντική πτυχή κάθε μεταχειρισμένου τροχόσπιτου είναι το σασί του, στο οποίο η ανθεκτικότητα εξαρτάται από την ασφάλεια των ταξιδιωτών. Μια άλλη πτυχή που είναι πολύ σημαντική όταν πρόκειται για την άνεση θα ήταν τα συμπαγή αμορτισέρ.

Όταν μένετε στα κάμπινγκ, είναι πολύ σημαντικό να έχετε ένα άνετο τροχόσπιτο. Το συμπαγές και σφιχτό σώμα, καθώς και ο απαραίτητος εξοπλισμός αποτελούν τη βάση για καλές διακοπές. Οποιοδήποτε, ακόμη και το μικρότερο και απλούστερο μεταχειρισμένο τροχόσπιτο, πρέπει να διαθέτει στις εγκαταστάσεις του ένα χώρο για ύπνο και ξεκούραση, μπάνιο, μικρή κουζίνα και απλά έπιπλα που επιτρέπει την ασφαλή αποθήκευση του απαραίτητου εξοπλισμού και ρούχων. Χάρη σε αυτό το μεταχειρισμένο τροχόσπιτο δημιουργείται κάτι, αυτό που οι άνθρωποι συχνά αποκαλούν “μικρό, κινητό διαμέρισμα”.

Τροχόσπιτα και τα είδη τους

Η μεγάλη ποικιλία τροχόσπιτων και τα πολυάριθμα είδη τους δίνει στους λάτρεις αυτής της μορφής τουρισμού τη δυνατότητα να τα προσαρμόσουν στις ανάγκες τους. Αλλά για να επιλέξουμε καλά, πρέπει να γνωρίζουμε τις βασικές πληροφορίες για τα τροχόσπιτα.

Στατικά τροχόσπιτα απαντώνται συχνότερα σε κάμπινγκ σε όλο τον κόσμο. Η κατασκευή τους είναι άκαμπτη, και πάνω από όλα μοιάζει με “σπίτια με τροχούς”. Το μέγεθος αυτού του τροχόσπιτου είναι σταθερό, οπότε προτού αποφασίσετε για ένα, πρέπει να γνωρίζετε πόσα άτομα θα το χρησιμοποιήσουν. Τα στατικά τροχόσπιτα μπορεί να είναι μικρά, κάτι που είναι ιδανικό για ένα ζευγάρι.

Υπάρχουν επίσης τροχόσπιτα που μπορούν να φιλοξενήσουν όλη την οικογένεια. Οι μεγαλύτερες κατασκευές μπορούν να προσφέρουν έως και 20 τετραγωνικά μέτρα χώρου διαβίωσης, ενώ το μήκος τους είναι συνήθως μικρότερο από 5 μέτρα. Τα μεγαλύτερα στατικά τροχόσπιτα είναι αρκετά προβληματικά. Πρώτα απ ‘όλα, ο κινητήρας του ρυμουλκού οχήματος πρέπει να έχει την κατάλληλη ισχύ, και στην περίπτωση των μεγαλύτερων τροχόσπιτων μπορεί να χρειαστείτε άδεια οδήγησης κατηγορίας B + E. Το μικρότερο τροχόσπιτο δεν είναι τόσο απαιτητικό,

Feedback
Feedback
How would you rate your experience?
Do you have any additional comment?
Next
Enter your email if you'd like us to contact you regarding with your feedback.
Back
Submit
Thank you for submitting your feedback!