25 Ιανουαρίου 2021 Σκηνές και τέντες τροχόσπιτων.

Σκηνές και τέντες τροχόσπιτων.

Συγκεντρωτική τέντα για σχεδόν οποιοδήποτε τροχόσπιτο.

Σκηνές τροχόσπιτων και τέντες.

Ο έξυπνος σχεδιασμός της τέντας σημαίνει ότι παραμένει στη θέση της στο κανάλι τέντας του τροχόσπιτου όταν δεν χρησιμοποιείται και ακόμη και όταν ταξιδεύετε.

Τα πόδια και τα δοκάρια τέντας συσσωρεύονται μέσα στον σωλήνα κυλίνδρων τέντας και απλά πρέπει να τραβηχτούν και να επεκταθούν όταν είναι έτοιμα για χρήση. Αυτό σημαίνει ότι η τέντα  μπορεί να ξεδιπλωθεί σε μόλις 45 δευτερόλεπτα και μπορείτε να έχετε ένα  καταφύγιο βροχής εντελώς έτοιμο εντός 2 έως 3 λεπτών.

Η τέντα διατίθεται σε μήκος από 190 έως 440, οπότε υπάρχει μέγεθος που ταιριάζει σχεδόν σε οποιοδήποτε τροχόσπιτο και τα περισσότερα μπορούν να εξοπλιστούν με προαιρετικούς πλευρικούς ή μπροστινούς τοίχους. Η τέντα από 280 και άνω έχουν επίσης τη δυνατότητα τοποθέτησης ενός πλήρους περιβλήματος.

Εύκολη εγκατάσταση.

Επειδή η τέντα ταιριάζει στο υπάρχον κανάλι τέντας, δεν υπάρχει τρύπημα ή βίδωμα στον τοίχο του τροχόσπιτου, και επειδή είναι ελαφρύ, είναι εύκολο να εγκατασταθεί στη ράγα τέντας. Το χαμηλό βάρος σημαίνει επίσης ότι δεν επηρεάζει αρνητικά τον χειρισμό του τροχόσπιτου ενώ ταξιδεύετε και δεν απαιτεί τεράστια αντοχή για ξετύλιγμα ή συσκευασία.


Μαλακή τσάντα.

Η τέντα στεγάζεται σε μια μαλακή αλλά ανθεκτική τσάντα με αυτολιπαινόμενο φερμουάρ. Έχει επίσης ταινία για γρατσουνιές για προστασία του υφάσματος τέντας. Οι μικρές τσάντες το καθιστούν διακριτικό και σημαίνει ότι απαιτεί ελάχιστο χώρο για εγκατάσταση.


Διπλός οδηγός.

2 κανάλια στη γραμμή μόλυβδου που επιτρέπουν την εγκατάσταση μιας σειράς προαιρετικών μπροστινών πάνελ και αξεσουάρ τέντας

Μερικό άνοιγμα.

Τα μοντέλα της τέντας από μέγεθος 360 και άνω μπορούν να επεκταθούν εν μέρει όταν βρίσκεστε σε μικρότερο γήπεδο ή απλά χρειάζεστε ένα καταφύγιο πάνω από την πόρτα σας και όχι μια πλήρως εκτεταμένη τέντα.

Εσωτερικά πόδια.

Τα πόδια και τα κύρια δοκάρια στοιβάζονται μέσα στον σωλήνα τέντας και είναι εύκολο να αφαιρεθούν και να εγκατασταθούν καθώς είναι αρθρωτά και τηλεσκοπικά. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορούν να πέσουν από την τέντα ή να μείνουν πίσω κατά τη συσκευασία.

Η τέντα σας επιτρέπει να κυλήσετε κάτω ή πάνω όταν το συσκευάζετε μακριά, ώστε να μπορείτε να κάνετε πράγματα με όποιο τρόπο βρίσκεστε ευκολότερα.

Κιτ στερέωσης τοίχου.

Δυνατότητα στερέωσης τεντωμένων ποδιών στον τοίχο του τροχόσπιτου, έτσι ώστε η τέντα να μπορεί να ρυθμιστεί εύκολα χωρίς να κουμπώνει σε ανθεκτικές θέσεις.

Παράγοντες αξιολόγησης σκηνής.

Η εποχή.

Υπάρχουν σκηνές ειδικές για κατασκήνωση στο βουνό το φθινόπωρο αλλά ακόμα και τον χειμώνα. Επίσης και κάτω από έντονες καιρικές συνθήκες. 

Σκηνή χειμερινή για τροχόσπιτα
Σκηνή χειμερινή για τροχόσπιτα

Οπότε μεγάλη προσοχή χρειάζεται στον τύπο της σκηνής. Πως θα επιλέξετε αλλά και στα παραπλήσια αξεσουάρ που θα προμηθευτείτε όπως ο υπνόσακος..

Καλό θα ήταν λοιπόν η σκηνή camping να είναι αδιάβροχη και να έχει κάποια αντοχή ενάντια στους ισχυρούς ανέμους. Φροντίστε οι ραφές να είναι θερμοκολλημένες. Αυτό είναι καλό για να μην βρεθείτε εκτεθειμένοι επειδή σκίστηκε κάποια ραφή. Επίσης αν μπορείτε να προμηθευτείτε μια σκηνή κάμπινγκ με σήτα στις εξόδους και στα παράθυρα θα γλιτώσετε από τα ενοχλητικά κουνούπια. Έρευνες αναφέρουν ότι μια σκηνή από πολυεστέρα είναι πιο ανθεκτική ενάντια στην υπεριώδη ακτινοβολία. Οπότε αποφύγετε το νάιλον. Ανάλογα τώρα με το μέρος και τις παροχές που θα θέλατε οι επιλογές είναι πάρα πολλές.

Το μέγεθος στις σκηνές και τέντες τροσόσπιτων.

Τέντα παραλίας Pop Up Calobra
Τέντα παραλίας Pop Up Calobra

Το μέγεθος θα το επιλέξετε με βάση τα άτομα που θα κοιμηθούν στην ίδια σκηνή. Επίσης τον σωματότυπό τους/ύψος και από διάφορους ακόμα παράγοντες όπως ο ύπνος που κάνουν. Για να είμαστε πάντα σίγουροι για το αποτέλεσμα συνηθίζουμε να επιλέγουμε σκηνή η οποία είναι για ένα επιπλέον άτομο, από όσο θα είμαστε.
Ειδικά αν “μιλάμε” για δύο άτομα τότε θα ήταν ιδανική μια σκηνή για 3 άτομα, ώστε να υπάρχει περισσότερος χώρος και έτσι να είναι πιο άνετα.

Συνήθως οι διαστάσεις είναι λίγο πάνω λίγο κάτω οι ίδιες ανάλογα με τον αριθμό των ατόμων. Ωστόσο βεβαιωθείτε ότι οι διαστάσεις όντως σας εξυπηρετούν όλους κάνοντας πριν μια δοκιμή ή φυσικά ρωτώντας τους υπεύθυνους από το κατάστημα. Ειδικά αν είστε αρκετά ψηλός /ψηλή για να μην χρειαστεί να κουλουριάζεστε στη σκηνή για να χωρέσουν και οι υπόλοιποι.

Η τιμή.

Αφού έχετε αποφασίσει ακριβώς τι απαιτήσεις θέλετε να έχετε από τη σκηνή σας τώρα έρχεται να προστεθεί και ο παράγοντας τιμή. Το θέμα είναι τελείως υποκειμενικό, απλά συνήθως η ποιότητα της σκηνής είναι αντίστοιχη της τιμής της.

Αν θέλετε επομένως μια σκηνή που θα την κρατήσετε για χρόνια πρέπει να δείτε αυτή την αγορά ως επένδυση, διαφορετικά ετοιμαστείτε για να αγοράζετε κάθε χρόνο νέα σκηνή camping. Αν πάλι θέλετε να κάνετε μια δοκιμή και σκέφτεστε να χρησιμοποιήσετε τη σκηνή ένα καλοκαίρι, ίσως τότε να μπορείτε να έχετε λιγότερες απαιτήσεις από τις προδιαγραφές και έτσι να βρείτε κάτι πιο οικονομικό στην πρώτη σας εμπειρία.

Πρακτικές συμβουλές για το στήσιμο σκηνής.

Που θα στήσεις σκηνές τροχόσπιτων και τέντες.

Η καλύτερη επιλογή για στήσιμο τις σκηνές τροχόσπιτων και τέντες είναι σε μια τοποθεσία κάπως υπερυψωμένη αν έχετε αυτή την επιλογή. Πρώτον γιατί σε περίπτωση βροχής δεν θα μαζευτούν τα νερά από υψηλότερα σημεία κοντά σας. Και δεύτερον γιατί εκεί έχετε περισσότερες πιθανότητες να σας δροσίζει το αεράκι.

Η σκίαση.

Σκηνή τροχόσπιτου Prinz Plus 10
Σκηνή τροχόσπιτου Prinz Plus 10

Ακόμα και αν έχετε βρει το ιδανικό σημείο για να στήσετε τη σκηνή σας, δεν πάτε πουθενά χωρίς το σκίαστρο σας, καθότι σίγουρα θα σας χρειαστεί είτε δίπλα στη σκηνή είτε στην παραλία. Επιλέξτε να κατασκηνώσετε κάτω από δέντρα που θα σας προσφέρουν φυσική σκιά. Επίσης είναι καλύτερη αυτή η  τεχνική, καθώς συγκεντρώνουν και περισσότερο αεράκι. Απλά αποφύγετε τα πεύκα που μπορεί να στάζουν ρετσίνι.

Έδαφος και μορφολογία.

Σίγουρα δεν θα στήσετε τη σκηνή σας σε έδαφος που δεν είναι σε ευθεία. Αποφύγετε τις λακκούβες ενώ παράλληλα αν έχει χόρτα, ξυλάκια, πέτρες και οτιδήποτε άλλο έχει το έδαφος που μπορεί να σας ενοχλεί το βράδυ στον ύπνο. Καλό θα ήταν να το απομακρύνετε πριν ξεκινήσετε το οτιδήποτε άλλο. Το χώμα καλό θα ήταν μέτριας σκληρότητας. Έτσι να είστε σίγουροι ότι τα πασαλάκια σας θα αντέξουν, παρόλο που υπάρχουν πασαλάκια για όλα τα εδάφη.

Οδηγίες για το στήσιμο.

Λίγο πολύ όλοι μπορούμε να καταλάβουμε ή να βρούμε με κάποιον τρόπο από ποιο σημείο είναι η ανατολή και η δύση του ήλιου. Εσείς μόλις εντοπίσετε την ανατολή, φροντίστε να στήσετε τη σκηνή σας έτσι ώστε το σημείο που θα κοιμάστε να βλέπει στον βορρά. Με αυτόν τον τρόπο θα γλιτώσετε τις ώρες που ο ήλιος καίει περισσότερο.

 

Feedback
Feedback
How would you rate your experience?
Do you have any additional comment?
Next
Enter your email if you'd like us to contact you regarding with your feedback.
Back
Submit
Thank you for submitting your feedback!